<< vissza a letöltésekhez

Hogyan válasszak protektort?

Az alábbiakra ügyelj:

  • A protektoron legyen biztonsági minősítést tanúsító címke. Az EN 1621-2:2003 címke azt jelenti, hogy a termék megfelelő motorosok számára. Ha nincs rajta ilyen címke, fel se próbáld. Ha a „Level 2” is szerepel a címkén, akkor a termék a magasabb biztonsági kategóriába tartozik. A fenti minősítés mindössze azt jelenti, hogy a termék a teszten megfelelt. Arra nem tartalmaz utalást, hogy az adott termék éppen megfelelt vagy kiválóan megfelelt. Ezt a gyártók - főleg akik éppen megfeleltek - nem szokták nyilvánosságra hozni. Nem így a Forcefield. A szigorúbbik szabvány maximum 9kN átlagos hátat érő erőt engedélyez 50J energiából. A Forcefield SUB4 hátprotektor esetében ez az erő mindössze 3,38kN...... Főbb termékeink mellett megtalálod ezeket az értékeket is.

          

Légy gyanakvó! A 300gr-os, érzésre is gyenge minőségű műanyagprotektor nem felel meg ennek a tesztnek (link összehasonlító táblázatra), hiába van rajta bármilyen CE jelzés. Lehetséges, hogy a minősítést pl. gyerekjáték kategóriában szerezte, tehát egy 3 éves gyerek lenyelni nem tudja, de megvédeni sem fog.

  • A protektor vízszintesen tartott fejjel a bukósisak alatt néhány cm-vel kezdje fedni a hátad vonalát, hogy a fej forgását ne akadályozza

  • A protektor a farokcsontodig érjen le.

  • A protektor a vállpántok és az öv rögzítése után résmentesen fedje a hátad.

  • A protektor legyen kényelmes bármely pozícióban. Ha teheted ülj fel vele a motorra. A Forcefield protektorait módod van 1-2 napig kipróbálni is, pl. Honda Dream és a Yamaha World márkakereskedésekben.

 


FXC Plusz Bt 2008-2017. Minden jog fenntartva.
balazstorok.hu