A Forcefield termékek által nyújtott védelem és a Személyi Védőfelszerelések Direktíva

Minden Forcefield termék független minősítésen/típusvizsgálaton esett át és megfelel az EU Személyi védőfelszerelések direktívájának (rövidítve: SVD száma: 89/686/EEC)

Az SVD általános technikai elvárásokat határoz meg minden védőfelszerelésre. Bármely gyártó aki azt állítja termékeiről, hogy azok védelmi funkciót biztosítanak, meg kell feleljen ezen előírásoknak. A Forcefield már a kezdetektől abban a szellemben dolgozik, hogy ezen előírásoknak mind betűjében, mind szellemében megfeleljen.

A szabályozás által kialakult európai standard általános technikai mércét határoz meg különböző sportokhoz használatos védelmi felszerelésre. Noha a méretre, védendő felületre és behatások kezelésére vonatkozó elvárások a sport, illetve a veszélyességi fok függvényében változhatnak, a behatásokat vizsgáló teszt metódusok általában azonosak.

A standard tesztek többségében a protektorra egy súlyt ejtenek, olymódon, hogy előre meghatározott energia érje a becsapódási pontban a vizsgálandó tárgyat. Ezután megmérik azt az erőt, amely áthatol a protektoron és ennek kell egy bizonyos értéken belül maradnia (Európai szabvány a "Motorkerékpárosok védőruházata mechanikai ütközés ellen"). Az EN 1621-2:2003 Level 1 szabvány esetén maximum 18kN lehet az átlagos áthatoló erő, a szigorúbb, 1621-2:2003 Level 2 szabványnál pedig 9kN 50 J energiából. A tesztlabortól távol, a valós életben a magas áthatoló erő sérüléseket, töréseket okoz. Az európai standardnak megfelelő protektorok csökkenthetik a fenti, nemkívánatos események súlyosságát vagy megelőzhetik azt.

gerincprotektor

A Forcefield mérnökökből és technikusokból álló technológia fejlesztési csapata több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az olyan anyagok és termékek gyártásában, amelyek nemcsak megfelelnek az európai előírásoknak, hanem bőven túlteljesítik azt.

Együttműködünk a vezető tesztlaborokkal, egyetemekkel, orvosszakértőkkel és technológiai tanácsadókkal. Az anyagismeret és a termékfejlesztés lehetővé teszi, hogy folyamatosan új, innovatív és egyre hatékonyabb termékekkel szolgáljuk ki vásárlóinkat.

A piacon számos protektor vásárolható meg, akár külön, akár valamely más ruházati termék részeként. Sajnos egyes gyártóknál gyakran előfordul, hogy a felhasznált anyagok alacsony minőségéből fakadóan mindössze egy behatást viselnek el, utána ütéselnyelő képességük elvész. Olyanra is van példa, hogy a „protektor” normál használat során hullik darabjaira. Ezek a termékek a technikai sportok és szabadidős tevékenységek közben nem állják meg a helyüket, mindössze hamis biztonságérzetet nyújtanak.

Ezzel szemben a Forcefield termékei tartósak, több behatást is elviselnek, ez az oka, hogy számos felsőkategóriás termékben "szériatartozékok", illetve, hogy gyakran kiemelkedő sportolók választják védőfelszerelésnek. Termékeink adott standardoknak történő megfelelését a SATRA Quality Assurance Limited minősíti, amely hivatalos angol teszt és akkreditációs intézmény a SVD-t illetően. Ezt a termékeken szereplő "CE" jelzés is bizonyítja.

Forcefield: bizonyított teljesítmény, magas szintű védelem
Hogy működik a protektor?
Gyakori félreértés, hogy a protektorok csak „elnyelik” az energiát. Amikor egy motoros, vagy akár egy kerékpáros elveszti uralmát járműve felett és elesik, akkora mozgási energia keletkezik, hogy annak elnyeléséhez olyan vastag rétegre lenne szükség, amelyet nem lehetne hordani. Furcsán mutatna ugyanis egy motoros méteres habkockába ágyazva. Ugyanígy, egy futball játékos sem lenne hatékony, illetve egy sielőt is jelentősen lassítana egy végtagjait arasznyi vastagságban borító protektor.

A protektorok valójában úgy működnek, hogy lelassítják az áthatoló erőt egy olyan szintre, amely kevésbé romboló hatású. A hatást úgy is be lehet mutatni, ha valakit ököllel megütnek az nagyobb sérülést okoz, mintha a ugyanazzal az erővel odébb tolják. Az ütés éles, hirtelen erőhatás, míg az odébbtolás egy lassabb, időben elnyújtottabb művelet.

Ha a térd ütközik valamilyen kemény felülettel, pl. aszfalttal, akkor az éles és hirtelen hatás, amelyre egy jó protektor úgy reagál, hogy összenyomódik a térd és az aszfalt között, ezáltal az energiát „szétteríti”, az energiaátadást lassítja. Így csökkenti tehát a sérülést. A mozgási energia így is a földbe távozik, de elég lassan ahhoz, hogy a sérülés akár elkerülhető legyen, de legalábbis ne fúrjunk lyukat a földbe. Az eltérés ezredmásodpercekben mérhető, de a milliszekundum hosszú időnek minősül a protektorok világában.

A Forcefield technológiai fejlesztésekért felelős csapatának feladata, hogy termékeink ideális kombinációja legyen a védelemnek, flexibilitásnak és komfortnak, elérhető áron.

Felhasznált anyagok és technológiák

Protektoraink lelke a Nitrex. Ez a márkaneve annak a nitril alapú anyagnak, amelyet a teljes palettában felhasználunk.

Sok évig tartott, míg megtaláltuk az összetevők megfelelő egyensúlyát, hogy a termék egyszerre legyen puha, kényelmes és mégis a legjobb energiaelnyelést biztosítsa.

térdprotektor, gerincprotektor

A kiemelkedő teljesítmény az anyag egyedi összetevőinek, az igény szerint változtatható rétegeknek és az apró energiaelnyelő háromszögeknek köszönhető.

Multi Density RPT
A high-tech anyagok kombinációjával olyan protektorokat készítünk, amelyek általában kevésbé terjedelmesek mint versenytársaink termékei, miközben az általuk nyújtott védelem szinte páratlan.
A Forcefield puhaprotektorok egy esetleges behatás után tovább használhatók. A piacon található keményprotektorokat jellemzően nem szabad tovább használni ilyen esetben.
ArmourFlex gerincprotektor Flexibilitás
Ez a szabadalommal védett technológia segít, hogy a behatás energiáját egyenletesen oszlassa szét a felületen. A legtöbb keményprotektor nem egyenletesen véd. Azt, hogy a behatás hol következik be, nem lehet előre tudni.
Az Armourflex technológia és a többrétegű szerkezet által könnyebb, flexibilisebb protektorok készíthetők. Ez lehetővé teszi, hogy a protektor együtt mozogjon a testtel és ne akadályozza annak mozgását.
Szellőzés térdprotektor Formázott ArmourFlex
A protektor belső oldalán ventillációs lyukak vannak, amely segíti a szellőzést és csökkenti a súlyt.
Energiaelnyelő formázott protektor a váll, könyök, alsókar, csípő, térd és sípcsont védelmére. A jelenlegi standardokat meghaladó védelem.
MERYL SCOTCHGUARD
Meryl Actisystem. Könnyű, gyorsan száradó, különösen kényelmes, fejlett anyag bármely sporttevékenységhez.
• védi az anyagot
• folttaszító
• szennyeződésálló
BeCool DEFENDER
A BeCool™ polyamidszál integrált légáramlás vezérléssel. A nagyobb diffúziós felület miatt hatékonyabban hűti a testet.
• szélálló
• ultrakönnyű
• thermo tulajdonságokkal rendelkezik
• lélegző
• víztaszító membránt tartalmaz

FXC Plusz Bt 2008-2017. Minden jog fenntartva.
balazstorok.hu